Wat houdt het project in voor mantelzorgers?

Met het onderzoek hopen wij een nieuwe vorm van ondersteuning te creëren voor mantelzorgers van personen met dementie. Om dit te kunnen onderzoeken hebben wij uw hulp nodig!

U wordt benaderd door uw zorgverlener

Uw zorgverlener vraagt u of u interesse heeft om mee te doen met het onderzoek. U krijgt een informatiepakket waarin wij meer uitleggen wat meedoen voor u zou betekenen. U kunt dan doorgeven aan uw zorgverlener of u mee wil doen of niet.

U wordt benaderd door het onderzoeksteam

Op het moment dat u aangeeft dat u mee wil doen, nemen wij telefonisch contact met u op om een eerste afspraak in te plannen. Hiertoe stellen wij u eerst een aantal vragen over uw gezondheid om te kijken of u en uw naaste voldoen aan de criteria voor deelname.

U wordt bezocht door de VU

Om een effectieve ondersteuning te creëren zijn wij benieuwd hoe het is gesteld met het welzijn van mantelzorgers en hun naasten met dementie. Daarom willen wij graag een aantal vragenlijsten met u doorlopen. Deze afspraak vindt bij u thuis plaats, of als u dat liever niet wilt, op een zorgcentrum bij u in de buurt, op een tijdstip dat het u schikt. Dit bezoek zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. In totaal zullen wij vragen of we u drie maal mogen bezoeken om de vragenlijsten door te nemen. Tussen elk bezoek zal ongeveer drie maanden tijd zitten. U kunt ten alle tijden stoppen als u dat wil, daar hoeft u geen reden voor op te geven.